2024. április 23. 23:19

KezdőlapWRCCraig Breen 2024-ben újra teljes szezont akar menni

Craig Breen 2024-ben újra teljes szezont akar menni

-

A Hyundai pilótája, Craig Breen  WRC futamgyőzelmet és teljes vb programos visszatérést tűzött ki célul maga elé.

Az ír, aki visszatért az alzenaui csapathoz, miután 2022-ben szenvedett az M-Sport Forddal, arra számít, hogy az i20 N Rally1-gyel idén legalább a futamok felén rajthoz állhat. A szezonja a jövő hónapban a Svéd Rallyval kezdődik, mivel a harmadik gyári Hyundait Dani Sordo vezeti a jövő heti szezonnyitón Monte Carloban.

Arra a kérdésre, hogy milyen céljai vannak az előttünk álló évre, Breen ezt mondta: „Mindenképpen szeretnék rallyt nyerni. Ez az egyetlen dolog, ami hiányzik, ez az, amit nagyon szeretnék megvalósítani”

„A dobogóra már felálltam, minden felületen megcsináltam. Ízelítőt kaptam a világbajnokság minden szépségéből, de csak egy van… mondjuk valójában kettő – beleértve a világbajnokságot -, de az egyik reális erre az évre, egy verseny megnyerése.

Breen
Fotó: Tomislav Moze / Red Bull Content Pool

„Nyilvánvalóan egy rész-szezonnal jó rajtpozíciónk lesz a versenyeken, és csak ki kell belőle hoznunk a legtöbbet, meg kell próbálnunk megismerkedni és megszokni az autót, és amint megtesszük, visszajuthatunk oda, amikor utoljára álltunk a dobogón 2021-ben.”

Breen Észtországban, Ypresben és Finnországban három egymás utáni dobogós helyezéssel hagyta el a Hyundait. Míg Monte Carlóban a harmadik hellyel kezdte Fordos évét, majd négy versennyel később, Szardínián tért vissza a dobogóra. A tavalyi szezon második fele azonban Breen számára nehéz időszak volt, és nem olyan, amelyre túlzottan szívesen reflektálna.

Paul Nagle
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Noha az M-Sportnál nem úgy alakult az év, ahogy szerette volna, mégis egy teljes programot futhatott, minden versenyen indult. Most többet akar ebből.

„Ez magától értetődő. Mindenképpen szeretnék visszatérni egy teljes programhoz, még mindig úgy gondolom, hogy van elég tudásunk hozzá” – mondta Breen.

„Úgy gondolom, hogy ha tavaly másképp alakult volna a sors, akkor… a sok „ha, de és talán” mellett tényleg úgy gondolom, hogy jó sebességünk volt sok rallyn ahhoz, hogy jó munkát végezzünk, és végül nem így alakult volna.”

„Határozottan úgy érzem, hogy vannak befejezetlen dolgok, de pillanatnyilag ez a program, ez a cél, és ha a dolgok jól mennek, és úgy mennek, ahogy szeretném, akkor nyilvánvalóan olyan helyzetbe szeretném hozni a csapatot, hogy ne legyen kérdés, hogy teljes szezonban az autóban üljek 2024-ben. Ez egy nehéz feladat, de ezt szeretnénk véghezvinni.”

Breen
Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Friss