2024. április 25. 03:51

KezdőlapWRCHivatalosan is a Hyundai csapatvezetője lett Cyril Abiteboul

Hivatalosan is a Hyundai csapatvezetője lett Cyril Abiteboul

-

A Hyundai Motorsport kinevezte csapatfőnöknek Cyril Abiteboult, a francia szakember a vállalat WRC és Customer Racing programjaiért felel.

A Hyundai Motorsport eddigi legtöbb győzelmét szerezte egyetlen WRC-szezonban Julien Moncet csapatigazgató-helyettes hivatali ideje alatt, aki a Hyundai Motorsportnál a jövőbeli technológiájákal kapcsolatos új szerepet tölt majd be.

Abiteboul érkezésétől azt várja a Hyundai Motorsport, hogy új fejlesztési területeket fedeznek fel a tizedik WRC-szezonban. Bíznak abban, hogy harcolhatnak a bajnoki címekért. Abiteboul 15 éves motorsport-tapasztalatot hoz a céghez a Renault és a Caterham csapatfőnöki és ügyvezetői pozícióiból.

„Örülök, hogy Cyril Abiteboult üdvözölhetem a Hyundai családban. Cyril Forma-1-ben szerzett tapasztalata segíteni fog abban, hogy új növekedési és fejlesztési lehetőségeket fedezzünk fel, miközben intenzívebb harcot kívánunk vívni a WRC-címekért, és támogatni kívánjuk Customer Racing csapatainkat. Szándékosan adunk neki időt, hogy beilleszkedjen, felfedezze a környezetet, és idővel a csapatfőnöki szerepkört is a magáévá tegye. Szeretnék köszönetet mondani Julien Moncetnek, aki az elmúlt szezonban elszántan vállalta a helyettesi szerepet. Irányítása alatt öt győzelmet arattunk és erős szakaszt építettünk fel az év második felében. Nincs kétségem afelől, hogy a Hyundai Motorsport műszaki személyzete, valamint Cyril a jövőben erősebb és tisztább vezető szerepet fognak tanúsítani a Hyundai Motor Company globális kutatás-fejlesztési részlegével való szoros együttműködés révén” – mondta Sean Kim, a Hyundai Motorsport elnöke.

Abiteboul
foto: Hyundai Motorsport

Till Wartenberg a Hyundai Motor Company N márkamenedzsment és motorsport alosztályának alelnöke és vezetője elmondta: „Mindig is az volt az ambíciónk, hogy a motorsport az egész Hyundai márka glóriájaként szolgáljon. Ahhoz, hogy elérjük  céljainkat, folyamatosan az élén kell lennünk, össze kell hoznunk az emberek és a tapasztalatok megfelelő keverékét. Örülünk, hogy Cyril Abiteboulhoz hasonló kaliberű ember csatlakozik a Hyundai Motorsporthoz. Új perspektívát hoz az üzletbe a Forma-1-ben eltöltött időkből, ami biztosak vagyunk benne, hogy minden területen hozzáadott értéket jelent majd. Már van egy tehetséges csapatunk Alzenauban, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a kinevezés csak megerősíti a jelenleg folyó kiváló munkát.”

„Örülök a lehetőségnek, hogy 2023-tól csapatfőnökként csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz. Az autósportban, akárcsak a többi tevékenységükben, a Hyundai márka megfontoltan építi vezető szerepét. Izgatott vagyok, hogy részese lehetek a WRC és a Customer Racing programnak, ahol a csapat már erős versenytársnak bizonyult. Már alig várom, hogy elmerüljek a rally közösségben, és többet tudhassak meg erről a látványos sportról. A Hyundai teljes körű támogatást nyújtott nekem, hogy zökkenőmentesen tudjak áttérni ebbe a szerepkörbe. Alig várom, hogy elkezdhessem” – mondta el az ilyenkor szokásos kötelező mondatokat az új csapatvezető.

Abiteboul
foto: Hyundai Motorsport

Friss