2024. április 19. 20:32

KezdőlapF1Ikonikus F1-es festésről mintázta idei autójának dizájnját a WRC2-es csapat

Ikonikus F1-es festésről mintázta idei autójának dizájnját a WRC2-es csapat

-

Az ír motorsportban kiemelte helyet elfoglaló Jordan-istálló múltját idézte meg a Motorsport Ireland Rally Academy csapata.

Bizonyára a Jordan-istállónak és Michael Schumacher drukkereinek is megdobban a szíve a Motorsport Ireland Rally Academy idei festését látva, a feltörekvő tehetségeknek lehetőséget biztosító csapat ugyanis a Forma-1-ben 1991 és 2005 között versenyző istálló első szezonjában használt dizájnját élesztette újjá az idei szezonra nevezett Hyundai i20 Rally 2-es autókkal.

A választás persze nem véletlen, hiszen a Jordan alapító-tulajdonosa és csapafőnöke az ír Eddie Jordan volt, aki azzal tette halhatatlanná a 7-Up-Jordanek zöld festését, hogy az 1991-es Belga Nagydíjon lehetőséget adott a Forma-1-es bemutatkozásra Michael Schumachernek, ezzel elindítva a későbbi hétszeres világbajnok karrierjét a száguldó cirkuszban.

„Mindig is szerettem ezt a festést, mert a megfelelő üzeneteket közvetíti. Ez a megfelelő színezés egy ír csapatnak. Nem egy az egyben másoltuk le, de azt az irányt képviseli, és elég jól néz ki” – nyilatkozta John Coyne, a Motorsport Ireland Rally Academy alapítója.

A csapat jövő héten, a Rallye Monte Carlón kezdi az idei szezont.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss