2023. február 06. 12:57
KezdőlapWRCNeuville minden versenyen a győzelemért harcolna 

Neuville minden versenyen a győzelemért harcolna 

-

Thierry Neuville 2023-ban szeretne minden versenyen a győzelemért harcolni a Hyundaijal, hogy öt második és két harmadik helyen után végre világbajnoki címet szerezzen. 

Thierry Neuville 2014 óta a Hyundai versenyzője, azonban eddig vb címet még nem tudott szerezni, azonban ötször második, kétszer pedig harmadik lett a WRC-ben. 

- Hirdetés -

A belga versenyző idén azonban egyértelmű célt fogalmazott meg. 

“A kihívás idén is hasonló lesz a korábbi évekhez képest – mondta Neuville. – Nagyon szoros versenyekre számítok, de a tavalyi szezon második felében versenyképesek tudtunk lenni. A cél idén, hogy mindkét bajnokságot megnyerjük. A Hyundainak a gyártók bajnoksága, számomra pedig az egyéni cím a legfontosabb. Hiszem, hogy megvannak az eszközeink, amikkel minden versenyen a győzelemért tudunk harcolni.” 

A 2022-es év második felében aratott sikerek a csapatnak is komoly motívációt adtak. 

“A csapat nagyon nagy motívációt kapott a tavalyi szezon második felében elért sikerek után. Nagyon jó volt, hogy Japánban kettős győzelemmel zártunk, de a görög hármas siker is nagy örömet okozott. A csapat a szünetben éjjel-nappal dolgozott a további sikerek reményében, ezért fontos, hogy idén is jól szerepeljünk.” 

Friss