2024. május 02. 00:11

KezdőlapWRCJelentősen nőtt a Junior WRC-ben indulók száma

Jelentősen nőtt a Junior WRC-ben indulók száma

-

A tavalyi hat fős mezőny után 2023-ban kilenc páros áll rajthoz a Junior WRC mezőnyében, mely ismét nagy nyereményt tartogat a bajnok számára. 

Tavaly ugyan heten lettek értékelve a Junior WRC mezőnyében, azonban Jean-Baptiste Franceschi csupán Horvátországban állt rajthoz, így gyakorlatilag hatan küzdötték végig a szezont, melynek végén drámai hajrában Robert Virves (képen) lett a bajnok. 

Idén kilencen neveztek ebbe a bajnokságba, ahol ismét Rally3-as Forddal lehet indulni. 

Visszatérő versenyző lesz az ír William Creighton, aki tavaly ötödik lett, valamint a francia Laurent Pellier is visszatérőnek számít, holott 2016-ban indult csak a kategóriában, a Korzika Rallyn azonban azonnal nyerni tudott. 

Az M-Sport csapatának WRC2-es csapata mellett a JWRC-ben is rajthoz áll a luxemburgi Grégoire Munster, aki szeretne idén minél több tapasztalatot szerezni. 

Creighton tavaly az Ír Motorsport Szövetség segítségével állt rajthoz ebben a sorozatban, idén pedig Eamonn Kelly kap segítséget Írországból, Tom Rensonnet pedig a Brit Autósport Szövetség támogatását élvezheti. 

Tavaly csupán a WRC3-ban indult a paraguayi Diego Dominguez, idén azonban a JWRC-ben szeretne minél jobban szerepelni. 

Két európai újonc is szerepel a nevezési listán, Raúl Hernández és Roberto Blach egyaránt Spanyolországból érkeznek. 

Ugyancsak az új versenyzők közé tartozik a kenyai Hamza Anwar, aki 2021-ben kategóriájában a második helyen zárt Ford Fiesta Rally3-mal a Szafari Rallyn. 

JWRC nevezési lista 
William Creighton (IRL), Liam Regan (IRL)
Laurent Pellier (FRA), Marine Pelamourgues (FRA)
Grégoire Munster (LUX), Louis Louka (BEL)
Eamonn Kelly (IRL), Conor Mohan (IRL)
Tom Rensonnet (BEL), Loïc Dumont (BEL)
Diego Dominguez (PRY), Rogelio Peñate (ESP)
Raúl Hernández (ESP), Rodrigo Sanjuan (ESP)
Roberto Blach (ESP), Mauro Barreiro (ESP)
Hamza Anwar (KEN), Adnan Din (KEN) 

Az idei világbajnok 2024-ben négy európai WRC futamon állhat rajthoz Rally2-es Forddal, a versenyekre pedig a Pirelli ingyenesen biztosítja a gumikat. A bajnok a 2024-es futamok előtt tesztelési lehetőséget is kap.

Friss