2024. március 29. 15:27

KezdőlapWRCA Montén következik el az Loubet számára, amiben korábban kevesen hittek

A Montén következik el az Loubet számára, amiben korábban kevesen hittek

-

Pierre-Louis Loubet idén már az M-Sport főállású versenyzőjeként kezdheti a WRC szezont, erre pedig kevesen számítottak még 2021 végén, azonban annál többen egy évvel később. 

Pierre-Louis Loubet a 2021-es szezon során katasztrofálisan szerepelt a privát Hyundaijal és akkor sokan megkérdőjelezték tudását. Tavaly a francia versenyző azonban hét versenyen indult az M-Sport Ford Pumájával és a korábbi WRC2-es világbajnok megmutatta, hogy képes jól is szerepelni csúcskategóriás autóval. 

A nagyszerű teljesítményt pedig egy teljes évre szóló szerződéssel díjazta Malcolm Wilson csapata, a francia versenyző pedig ezt az első dobogós eredménnyel hálálná meg idén. 

“Fantasztikus lehetőséget biztosított számomra az M-Sport, de igyekszem nyugodt maradni – mondta Pierre-Louis Loubet, aki az első teljes szezonját kezdi a Monte-Carlo Rallyn. – A lehetőség egyben nagy felelősség is, amit igyekszek komolyan venni. Megpróbálok minden versenyen nyugodtan, de gyorsan vezetni, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég. A verseny előtti teszt nagyon jól sikerült, nagyon jó volt az autóban ülni. Bízom benne, hogy a teszthez hasonló körülmények lesznek a versenyen is.” 

A 25 éves versenyző 2021-ben indult elsőzör a Montén, ahol szuperrally után a 16. Helyen zárt még a Hyundaijal. 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss