2024. április 27. 03:26

KezdőlapWRCSerderidis felkészültnek érzi magát

Serderidis felkészültnek érzi magát

-

Jourdan Serderidis 2022-ben három versenyen indulhatott a Ford Puma Rally1-gyel, melyet idén még több alkalommal vezethet majd az M-Sport támogatásával. A görög versenyző számára a Monte-Carlo Rallyn kezdődik a szezon. 

Jourdan Serderidis lesz az első privát versenyző 2023-ban, aki Rally1-es autót vezethet egy WRC futamon. A görög üzletember tavaly három versenyen indulhatott a Ford Pumával, köztük a kenyai Szafari Rallyn, ahol hetedikként ért célba. 

Serderidis az idei szezont a Monte-Carlo Rallyn kezdi, ahol korábban négyszer állt rajthoz, legutóbb 2017-ben. Legjobb eredményét is ekkor érte el, szuperrally után 29. helyen ért célba. 

“Kiváltságnak érzem, hogy az M-Sport Ford Pumájával már a Montén elindulhatok – mondta Jourdan Serderidis. – Ez azonban egyben hatalmas kihívás is. A verseny nehézsége, a havas és jeges útviszonyokat is figyelmbe véve, örülök majd, ha a legjobb 20-ban tudok zárni. Fantasztikusan szép ez a verseny, de óriási kihívás is. A verseny előtti teszt jól sikerült, így azt hiszem, készen állunk a próbatételre.” 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe.

Friss