2024. április 27. 05:34

KezdőlapWRCLappi: A tanulás lesz a legfontosabb a Montén

Lappi: A tanulás lesz a legfontosabb a Montén

-

Esapekka Lappi első versenyére készül a Hyundai Motorsporttal, a Monte-Carlo Rallyn pedig elsősorban az autót szeretné tanulni. 

A tavalyi részmunkaidős versenyzés helyett Esapekka Lappi az idei évre a teljes szezonra szóló szerződést választotta és a Toyotától a Hyundaihoz igazolt. Az új csapattal pedig a Monte-Carlo Rally lesz a debütáló versenye.

“A Monte-Carlo Rally térsége tavaly megváltozott és közelebb került Monacohoz, ami miatt kevesebb hó és jég volt az utakon – mondta Esapekka Lappi. – Idén nem tudom, hogy mi vár ránk, az elsődleges feladat az autó tanulása lesz számunkra. A csütörtök este mindig egy érdekes pillanat a versenyen, nekem nem igazán a kedvencem, hogy sötétben kell a hegyek között versenyezni, ahol bármikor előfordulhat jég az úton. A következő reggel már sokkal jobban tudod élvezni a versenyt. Nagyon várom már a debütálást az új csapattal, annak ellenére, hogy csak egy napos aszfaltos tesztem volt az új autóval kiváncsian várom a versenyt. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz a tempónk, bár ez nem biztos, hogy így lesz már az első szakasztól, de a hétvége során folyamatosan szeretnénk javulni.” 

A 31 éves finn versenyző korábban ötször indult a Montén, ahol legutóbb, 2020-ban érte el legjobb eredményét, a negyedik helyen zárva a Ford Fiesta WRC-vel. 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 

Friss