2024. április 25. 16:56

KezdőlapWRCSordo jól kezdené a szezont

Sordo jól kezdené a szezont

-

Dani Sordo számára nagyon jól alakultak a WRC futamok az utóbbi időben, a jó szereplést pedig 2023-ban is folytatná a Hyundai spanyol pilótája, elsőként a Monte-Carlo Rallyn. 

Dani Sordo ugyancsak ött versenyt teljesített 2022-ben a Hyundai csapatával, ám háromszor is a harmadik helyen ért célba, így év végén a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot. 

A spanyol versenyző 2023-ban is folytatná a dobogós eredményeinek sorát. 

“A Monte-Carlo Rally mindig nagyon nehéz verseny, bár tavaly közelebb kerültek a szakaszok Monacóhoz, így az időjárás is joban alakult – mondta Dani Sordo. – Általában ez a verseny hidegben zajlik és helyenként jeges, havas úton, különösen reggel. Egy szakasz során nagyon változhat a tapadási szint, amit nagyon nehéz kezelni. Ha közelebb leszünk a versenyhez, már látni fogjuk az időjárást, és jobban eltudjuk képzelni a szakaszok állapotát is. Szeretnénk jól kezdeni a szezont. Általában szeretem a Monte szakaszait, így szeretnék egy jó eredményt hozni a csapatnak.” 

A 39 éves versenyző korábban 12-szer indult a Montén, 2007-ben pedig a Citroennel, 2012-ben a Minivel lett második, míg 2013-ban ugyancsak Citroennel lett harmadik. Legutóbb 2021-ben állt rajthoz a hercegség versenyén és akkor ötödik lett a Hyundaijal. 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 

Friss