2024. április 26. 21:59

KezdőlapWRCNeuville biztos a jobb szezonkezdésben

Neuville biztos a jobb szezonkezdésben

-

Thierry Neuville idén a Hyundai elsőszámú versenyzője lehet, a belga versenyző szerint már a szezonkezdő Montén jó esélyt lát a jó eredményre. 

A Hyundai komoly lépéshátrányból kezdte a riválisokhoz képest a 2022-es szezont, azonban az év során az autóval komoly előrelépést mutatott be a koreai gyártó, így az idei szezont már közel azonos esélyekkel kezdi mindhárom gyártó. 

“Mindig örülök, ha a szezon a Monte-Carlo Rallyval kezdődik – mondta Thierry Neuville. – Ez az a verseny, ahol korábban is versenyképesek tudtunk lenni. Egy új szezont mindenki a nulláról kezd. A Rally1-es Hyundai nagyon sokat fejlődött egy év alatt, ezért magabiztosabban kezdhetjük az idei évet. Néhány fejlesztés történt a téli szünet idején is. Nyilván a riválisok is dolgoztak autóikon, de azt gondolom, hogy jól állunk.”

Thierry Neuville korábban 12-szer indult a Montén, ahol legnagyobb sikerét 2020-ban érte el, amikor nyerni tudott. Emellett 2016-ban, 2019-ben és 2021-ben is dobogón zárt a belga pilóta.

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 

Friss