2024. április 25. 04:13

KezdőlapWRCOgier rekordot döntene a Montén

Ogier rekordot döntene a Montén

-

Sébastien Ogier a győzelmet célozza meg az idei Monte-Carlo Rallyn, amivel a verseny legeredményesebb versenyzőjévé válna kilenc sikerrel. 

Sébastien Loeb tavalyi győzelmével beállította Sébastien Ogier nyolc győzelmét a Monte-Carlo Rallyn, azonban a kilencszeres világbajnok távollétében a nyolcszoros világbajnoknak lehetősége nyílik idén, hogy ismét a verseny elegeredményesebb versenyzője legyen. 

“Annak ellenére, hogy már nem teljesítek teljes szezont a WRC-ben, még mindig izgatott vagyok a szezonnyitó előtt – mondta Sébastien Ogier. – Nagy öröm továbbra is, ha egy csúcs kategóriás autóba ülhetek. Tavaly nagyon élveztem azt a néhány versenyt, melyen rajthoz álltam. Örülök, hogy továbbra is versenyképes tudtam lenni, idén pedig szeretném ezt a szintet fent tartani és további győzelmekért szeretnék harcolni. A csapat a szünet alatt is kiváló munkát végzett. A Monte az a verseny, melyen mindig nyerni szeretnék, és idén is ez a célom, annak ellenére, hogy a tesztelés szígorítása miatt kevesebb idő volt a felkészülésre.” 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 

Friss