2024. március 29. 00:43

KezdőlapWRCTanak bizik benne, hogy jól sikerült a felkészülés 

Tanak bizik benne, hogy jól sikerült a felkészülés 

-

Ott Tanak az idei szezontól visszatért az M-Sport csapatához, ahol a Ford Pumát a Montén fogja először versenyen vezetni, így némileg az ismeretlenből indul. 

Ott Tanak 2017 végén elköszönt az M-Sporttól, és a Toyotához igazolt, ahol megszerezte eddigi egyetlen vb címét, amit 2020-tól három Hyundai szezon követett. 

Az észt versenyző az idei évtől visszatér a fordos csapathoz, és a Montén fogja először vezetni versenyen a Pumát. Egy új autóval az első versenyen pedig sosem könnyű, de Tanak bízik a jó kezdésben. 

“A Monte-Carlo Rally előtt mindig nehéz elvárni egy bizonyos eredményt, mert a szezon legtrükkösebb futama – mondta Ott Tanak. – Idén pedig egy számomra még új autóval még nehezebb jósolni egy eredményt, inkább számítok egy trükkös hétvégére. A teszten igyekeztünk jóü munkát végezni, amit segített, hogy változó körülmények között vezethettünk. Sohasem könnyű egy még szinte ismeretlen autóval az első versenyen, de bízunk benne, hogy a felkészülés jól sikerült. Nagyon várom már az első versenyt az M-Sporttal.” 

Ott Tanak korábban kilencszer indult a Montén, ahol 2017-ben és 2019-ben a harmadik, 2018-ban pedig a második helyen zárt.  

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss