2024. április 25. 18:25

KezdőlapWRCAbiteboul: Még minden új

Abiteboul: Még minden új

-

Cyril Abiteboul első WRC futamára készül a Hyundai Motorsport csapatvezetőjeként, a Monte-Carlo Rally előtt még minden új számára. 

“Korábban is volt kapcsolatom a Hyundai Motorsporttal, tudtam, hogy csapatvezetőt keresnek, ezért tárgyalni kezdtem velük és gyorsan közös hangot találtunk – mondta Cyril Abiteboul. – Mindkét fél szerette volna a megegyezést, de a részletek csak pár hete kerültek a helyükre. Egyelőre még minden új, sokat kell tanulnom, izgatottan várom a kihívásokat. A Hyundai szépen fejlesztette motorsport tevékenységét és most nekem kell ezt tovább segítenem.” 

A csapatvezető hosszú időn át az F1-ben dolgozott, de nem teljesen ismeretlen számára a rallysport sem. 

“A Monte-Carlo Rally lesz az első versenyem vezetőként, de korábban is figyeltem ezt a sportot. A motorsportban mindig arra koncentrálsz és arról igyekszel minél több információt szerezni, amivel foglalkozol, ezért én jelenleg az F1-ről sokkal többet tudok. Most információt kell gyűjtenem a rallysportról is.” 

Abiteboul tisztában van azzal, hogy a Hyundai szeretne sikeresebb lenni a WRC-ben. 

“Nyilván senki sem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy mindkét vb cím megszerzése a célunk. A Hyundai korábban kétszer nyerte meg a gyártók bajnokságát, ami eddig még nem sikerült az egyéni címmel kapcsolatban. Mindkét cím más feladatot jelent, és mindkettő nagyon fontos. A csapat tavaly öt versenyt nyert, idén nem tudom, hogy hányat sikerül, mert még újonc vagyok ebben a szakágban. Először ismereteket kell szereznem és utána tudok érdemileg cselekedni.” 

Friss