2024. április 19. 19:13

KezdőlapERCBemutatták a Rally3-as Renault-t

Bemutatták a Rally3-as Renault-t

-

A Renault az andorrai teszten mutatta be új autóját, a Rally3-as Cliót. Az autó első versenyeire is sor kerülhet már 2023-ban. 

A Renault nagyszabású tesztet hajtott végre a Renault Clio Rally3-mal az andorrai Pas de la Casa Circuit-en, ahol először mutatták be a sajtónak is az új autót. 

A francia gyártó tavaly májusban kezdte 5000 km-es tesztprogramját az autóval, mely a Rally3-as kategóriát teheti színesebbé, hiszen ebben a géposztályban jelenleg csak az M-Sport Ford Fiestája elérhető.

“A rally autók kínálata hamarosan bővülni fog az első négykerék-meghajtású Renault Clióval – áll a Renault közleményében. – Az FIA úgy tervezte meg a Rally3-as kategóriát, hogy ezek az autók a Rally5-ös és Rally4-es modell alapján készüljenek. A Rally5-ös Clio elsősorban a minél nagyobb elérhetőséget garantálja, a Rally4-es autó pedig a kétkerék-hajtás legnagyobb élményeit biztosítja. A Rally3-as Clio pedig nagyszerű ugródeszka lehet a négykerék-hajtású autók felé.” 

A Rally3-as autó homológizációja várhatóan áprilisban fejeződik be, ezt követően pedig a jármű a helyi bajnokságoktól egészen a WRC futamokig használható lesz.

Fotó: Renault

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss