2024. április 19. 21:14

KezdőlapWRCMunster akár 3-szor is a Pumába ülhet

Munster akár 3-szor is a Pumába ülhet

-

Grégoire Munster akár három WRC futamon is indulhat idén azzal a Ford Puma Rally1-gyel, melyet Jourdan Serderidis vásárolt meg tavaly. 

Jourdan Serderidis tavaly megvásárolt az M-Sporttól egy Ford Puma Rally1-et, melyet 2022-ben a WRC versenyeken kívül is vezetett. A görög üzletember idén folytatja privát programját, ugyanakkor segíteni szeretne Grégoire Munsternek is, aki többször is vezetheti a hibrid autót. 

A fiatal luxemburgi-belga pilóta idén az M-Sport WRC2-es csapatát is erősíti, valamint rajthoz áll a Junior WRC bajnokságban is. 

“A WRC2 szabályai hét versenyt engedélyeznek, amiből a legjobb hat eredmény számít – mondta Munster a La Derniere Heure magazinnak. – Itt Monte-Carlóban, Horvátországban, Portugáliában, Szardínián, Kenyában, Finnországban és Görögországban fogok indulni. Svédországban is rajthoz állok, de ott a Rally3-as Fiestával a JWRC-ben. Mivel a WRC2-es program ütközik a Junior WRC naptárával, így a Rally3-as autóval csak Svédországban indulok. Észtország sem kizárt, de Mexikóban biztosan nem vezetek.” 

A 24 éves luxemburgi versenyző elárulta azt is, mely versenyek vannak tervben a Rally1-es autóval. 

“Úgy döntöttünk, hogy a Kenyai Szafari Rally után már a Rally1-es autó vezetésére helyezzük a hangsúlyt. Észtországban, Chilében, a Közép-Európa Rallyn, valamint Japánban egyaránt van esély arra, hogy vezethetem a Pumát. Az azonban még nem dőlt el, hogy hány versenyen indulok vele.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss