2024. április 23. 13:25

KezdőlapWRCRovanpera 2023-ban tovább gyorsulna

Rovanpera 2023-ban tovább gyorsulna

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen a tavalyi világbajnoki cím után jól tudja, hogy ha szeretné megvédeni címét, akkor idén tovább kell gyorsulnia.

Kalle Rovanpera és a Toyota 2022-ben elsősorban a szezon első felében szerzett nagy előnyének köszönhette a vb címet, az év második felében azonban a Hyundai komolyan utolérte a japán gyártót.  

A finn versenyző éppen ezért idén szoros küzdelemre számít, így szeretne idén még gyorsabban vezetni. 

“Jó érzéseim vannak az új szezon előtt, bár tudom, hogy nem lesz könnyű megvédeni a vb címet – mondta Kalle Rovanpera. – Tavaly láthattuk, hogy a szezon során egyre szorosabb küzdelmek alakultak ki, ezért idén nekünk is gyorsabban kell vezetnünk. A csapat kiváló munkát végzett a szezonközti szünetben, próbálta gyorsabbá tenni az autót. A Monte-Carlo Rally mindig nagyon trükkös, de magabiztosabban várom az idei versenyt, mint tavaly, amikor sok volt az újdonság. A Montén sosem könnyű tiszta versenyt bemutatni, de ez az idei célunk és akkor az eredmény sem lehet rossz.” 

Kalle Rovanpera korábban ötször indult a Montén, ahol a legjobb eredményét az útóbbi két évben szerzett negyedik hely jelenti. 

A Monte-Carlo Rallyn 18 szakasz vár a versenyzőkre, nappal plusz kettő, éjjel mínusz hét fok körüli hőmérséklettel, száraz körülmények között. A verseny előtt azonban várnak némi havat a térségbe. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss