2024. április 25. 10:18

KezdőlapWRCLappi örülne a száraz időjárásnak

Lappi örülne a száraz időjárásnak

-

Esapekka Lappi szerint a szárazabb időjárás megkönnyítené a versenyzők dolgát a Monte-Carlo Rallyn, aminek nagyon örülne első versenyén a Hyundaijal. 

Esapekka Lappi, aki kedden volt 32 éves, először a Monte-Carlo Rallyn vezetheti a Hyundai i20 N Rally1-et, így még tanulnia kell az autót, ebben pedig sokat segítene, ha szárazabb időjárás mellett zajlana a hétvége. 

“Határozottan jobb és egyszerűbb lenne a verseny, ha egyenletesen száraz időjárás lenne – mondta Esapekka Lappi a WRC hivatalos oldalának. – Amikor ismerkedsz egy új autóval, akkor sokat segít, ha nem kell folyamatosan alkalmazkodni az időjáráshoz is. A verseny most közelebb került Monacóhoz és tavaly kevesebb volt a hó meg a jég. Ha idén is így lenne, az egyszerűbb versenyt eredményezne. Nem a legjobb érzés slick gumikon a csütörtök esti hegyekre felkapaszkodni, az izgalom mellett van egy kis félelem is az emberben.” 

“Izgatottan várom a szezont az új csapattal. Még csak egy tesztnapom volt, de bízom benne, hogy jó lesz a tempónk. Ha még nem is az első szakasztól, de folyamatosan szeretnénk gyorsulni.” 

Friss