2024. április 26. 12:05

KezdőlapWRCA Toyotánál jó a hangulat - pénteki nyilatkozatok

A Toyotánál jó a hangulat – pénteki nyilatkozatok

-

Kettős vezetéssel fejezte be a Monte Carlo Rally pénteki napját a Toyota, így nem elégedetlenek a csapatnál. Enek ellenére mindenki óvatosan nyilatkozott péntek este a szervizben.

Kalle Rovanpera: „A mai nap nem volt túl rossz. Természetesen nem lehetek teljesen boldog, mert a délelőtti körön kicsit túl sok időt veszítettünk, de a szakaszok is elég sósak és porosak voltak ahhoz, hogy elsőként menjünk rajtuk, így nem volt könnyű dolgunk. Határozottan sokkal jobb érzés volt délután. Sokkal nagyobb volt a tapadásunk, és az idők is jobbak voltak. Jó harcban lenni. Seb eddig sokkal gyorsabb volt, mint bárki más, de továbbra is szoros csatában vagyunk a mögöttünk lévő srácokkal, így tovább kell nyomnunk, és meglátjuk, mi történik.”

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Elfyn Evans: „Ma reggelt ismét nagyon jól kezdtük, nagyon hasonlóan a tegnap estihez, hogy Sebnek volt egy kis előnye, és mindig csak mögötte voltunk. Jó érzésem volt az autóban, a dolgok jól működtek, és ez teljesen természeten jön. Sajnos az ebéd előtti defekt miatt visszaestünk. Ma délután minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy visszakapjuk, amit lehetett, bár nem volt a legjobb az utolsó szakaszunk. De még rengeteg kilométer van hátra, és holnap meglátjuk, mit tehetünk.”

Evans
Elfyn Evans – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sébastien Ogier: „Nem volt egy egyszerű nap, de összességében pozitív, ma este szép előnnyel érkeztünk vissza Monacóba, és csak ez számít. Ma reggel két szakaszon át mentünk hibrid nélkül, és tudtam, hogy nagyon keményen kell nyomnom és kockázatot vállalnom, hogy ezt kompenzáljam. Meg is lepődtem, hogy még mindig mi vagyunk a leggyorsabbak. Szerencsére a problémát még délutánra meg tudtuk javítani, és ismét profitálhatunk ebből az extra lerőből. Normálisabb ritmust tudtunk tartani, sőt sikerült egy kicsit tovább növelni az előnyünket. Holnap hosszú napunk lesz, és megpróbálunk a lehető legtisztábban vezetni.”

Sebastien Ogier – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala: „Összességében nagyon jó napunk volt. Miután eddig minden szakaszon a leggyorsabbak voltunk, láthatjuk, hogy az autónk nagyon erős teljesítményt nyújtott, és pilótáink is remek sebességet mutattak. Az, hogy az első teljes nap végén így vezetünk, és hogy mind a négy versenyzőnktől ilyen jó tempót láthattunk, azt jelenti, hogy nagyon elégedettek lehetünk. Talán arra számítottam, hogy egy kicsit szorosabb lesz az élen, de Seb jó előnyt tudott felépíteni, és Kalle is nagyon szép munkát végzett. Elfynnek is nagyon jó ritmusa volt és gyors volt, de sajnos ma reggel veszített egy kis időt. A holnapi nap még hosszabb lesz, de remélhetőleg hasonló módon folytathatjuk.”

Rovanpera
Kalle Rovanperä – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss