2024. április 25. 22:27

KezdőlapWRCNeuville elégedett, Sordo és Lappi szenved - a Hyundai nyilatkozatai

Neuville elégedett, Sordo és Lappi szenved – a Hyundai nyilatkozatai

-

Thierry Neuville harmadik helyével, és azzal, hogy a belga csatázik a második helyért elégedett a Hyundai, a másik két versenyzőjük viszont egyelőre nem találja a tempót. Péntek este így nyilatkoztak a pilóták és a csapatfőnök. 

Thierry Neuville: „Azt hiszem, a mai nap jó összefoglalója az lenne, ha azt mondanám, hogy minden tőlünk telhetőt kihoztunk az adott körülmények között, különösen, ha figyelembe vesszük a reggeli gumiválasztásunkat. Délután jobb tempóra számítottunk, de többet nem találtunk. Próbáltam párszor nyomni, de egy kicsit hiányzott. Nagyon stabil körülmények voltak a két kör között; talán a nap utolsó szakasza kicsit koszosabb volt, mint a reggel, de általában a dolgok egyértelműek voltak. A gumiválasztás megnehezítette a dolgunkat, mert óvatosnak kellett lennünk. Senki sem lehet igazán magabiztos a Montén. Holnap újabb hosszú nap lesz, hosszabb mint ma, érdesebb felületű pályákkal és esetleg magasabb hőmérséklettel. Egy jó stratégiában reménykedünk.”

Neuville
Thierry Neuville – foto: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo: „Őszintén szólva elég kiábrándító nap volt. Jó érzésem volt az autóval kapcsolatban, mert a gyorsaságik jók voltak és a minsőégük is jó volt.  Nem tudom miért, de túl lassúak voltunk. Nem volt olyan pontosságom, amire szükségem volt, és minden szakaszon ugyanannyi időt veszítettünk. A két kör között tudtunk néhány beállítást módosítani az autón, de nehéz volt megtalálni a ritmust a keskeny utakon és a lassú kanyarokban. Nem volt rossz érzés, csak egyszerűen nem volt gyors, megpróbálunk tenni valamit a szervizben, alaposan kielemezzük a dolgokat, és módosítunk az autón. Holnap egy másik nap lesz, és megpróbálunk egy kis sebességet találni.”

Sordo
Dani Sordo- foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi: „Ma ugyanazok a kihívásokkal küzdöttünk mint csütörtökön. Túl lassú voltam mindenhol, és általában túl félénk ahhoz, hogy a kanyarokba elég gyorsan érkezzek. Az autóban nem túl rossz az érzés, de valamiért túl gyorsan elromlanak az időink. Ki kell derítenünk, miért. A nap folyamán változtattunk, és előreléptünk a felfüggesztéssel, de többet kell találnunk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy jobbak voltunk a körök utolsó szakaszaiban, talán azért, mert több teljesítmény maradt a guminkban. Ez egy lehetőség. Ma este elemezzük az adatokat a mérnökökkel. Lehet, hogy hosszú éjszaka lesz, de meg kell próbálnunk fejlődni, ez az egyetlen út előre.”

Lappi
Esapekka Lappi – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Cyril Abiteboul: „Thierrynek viszonylag jó napja volt. Elég egyértelmű volt, volt egy tervünk, ragaszkodtunk hozzá, és megvalósítottuk, igaz, a körülmények és a versenytársaink nehézségei is segítettek. Az autó teljesítménye megvan, vagy legalábbis Thierryvel megvan, és harcolhatunk a dobogóért. Alkalmanként kissé konzervatívak voltunk, két pótkereket vittünk és a beállítássokkal sem kockátattunk. Hosszú meccset játszunk, de most agresszívebbek akarunk lenni. A másik oldalon Danit és Esapekkát próbáljuk támogatni, hogy jobban bízzanak az autóban. Az egyik legfontosabb dolog, amit a WRC-ben tanulok, az hogy hosszabbak napok, és nem sok lehetőségem van leülni a versenyzőkkel egy etap után. Már alig várom, hogy ezen az estén leülhessek velük, hogy kitaláljuk, hogyan tehetjük jobbá az autót, hogy megadjuk nekik azt, ami hiányzik. Azért vagyunk itt, hogy versenyképesek legyünk, és láttuk, hogy az autóban van potenciál, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy ez gyakrabban történjen meg.”

Neuville
Thierry Neuville – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss