2024. április 24. 06:33

KezdőlapWRCDelecour: Az új Skoda egyszerűen zseniális

Delecour: Az új Skoda egyszerűen zseniális

-

Francois Delecour el volt ragadtatva az új Skodától, amivel rajt-cél győzelmet aratott a Monte-Carlo Rally WRC2 Masters Cup mezőnyében. A verseny korábbi győztese azonban a WRC2 élmezőnyével igyekezett harcolni. 

Francois Delecour 1994-ben megnyerte a Monte-Carlo Rallyt, idén pedig ismét egy erős autóval, a legújabb Skoda Fabia RS Rally2-vel állt rajthoz. A 60 éves legenda megnyerte a Masters Cup kategóriáját, a WRC2-ben pedig a 10. helyen ért célba. 

“Elsősorban szeretnék Nikolay Gryazinnak gratulálni a győzelemhez, rohadt gyorsan közlekedett – mondta Francois Delecour a verseny után, amikor még nem lehetett tudni, hogy Nikolay Gryazin egy utólagos büntetés miatt elveszíti a WRC2-es győzelmet. – Amikor egy-egy szakaszon csak 1 másodperccel maradtam le tőle, nagyon boldog voltam. 60 éves vagyok, de még mindig meg kell próbálnom fejlődni, gyorsabban menni a Skodával, amivel először indultam a WRC2-ben. Azt hittem korábban, hogy jól ismerem a pályákat és nem számítottam arra, hogy ennyivel gyorsabbak lesznek a fiatalok. Azt hiszem még 24 Monte után sincs elég nagy tudásom. 10 fiatal volt előttem, akik nagyon gyorsak voltak, gratulálok nekik.” 

A francia versenyző is azon versenyzők közé tartozott, aki az új Fabia RS Skodával indulhattak, Delecourt pedig nagyon meggyőzte az új autó. 

“Elképesztően jó volt az autó a versenyen, a Skoda nagyon jó munkát végzett ismét, csupán én voltam az akadálya a nagyonn gyorsaságnak. Kicsit változtatnom kell a vezetési stílusomon. Több videót kell néznem, mert most csak két pályát néztem meg. Brutális volt a szombat esti szakasz, ahol 200 lóerő hátrányban is meglehetett közelíteni az új Skodával a Rally1-es autók tempóját. Nagyon magas volt a szint.” 

Delecour szeretne több WRC2-es versenyen is indulni. 

“Keményen dolgozunk azért, hogy további versenyeken is induljunk. Most úgy tűnik, hogy a Korzika Rally lesz a következő, majd Portugáliában ismét indulunk a WRC2-ben. Talán 5-6 versenyt képesek leszünk megtenni a WRC2-ben. Szeretnénk indulni Görögországban is.” 

Fotó: Toksport

Friss