2024. április 25. 17:22

KezdőlapWRCLatvala: A vártnál is jobb lett az eredmény

Latvala: A vártnál is jobb lett az eredmény

-

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala bevallotta, még a csapatot is meglepete a jó szereplés a Monte-Carlo Rallyn.

A Toyota Gazoo Racing Sébastien Ogier révén végig vezetve, 18 szakaszból 16-ot nyerve, kettős győzelemmel zárta a Rally Világbajnok szezonnyitó versenyét, a Monte-Carlo Rallyt.

Jari-Matti Latvala bevallotta a szereplés a vártnál is jobban sikerült.

“Nagyon jó hétvégénk volt, nagyon örülünk a teljesítménynek – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Az eredmény még a vártnál is jobb lett. Tudtam, hogy Sébastien Ogier mindent megtesz a győzelemért, mert a tavalyi vereség után nagyon dühös volt. Kalle Rovanpera esetében szintén tudtam, hogy szeretne jól kezdeni, de azt gondoltam, hogy elsősorban a dobogóért fog harcolni. Kettős sikert értünk el, és a legjobb hatban volt négy autónk, a legtöbb szakaszt szintén megnyertük, köztük Kallénak köszönhetően a Power Stage-et is. Ennél többet nem kérhettünk volna a verseny előtt.”

A japán gyártó dominált a szezonnyitón, de Latvala is jól tudja, hogy ez bármikor megváltozhat.

“Alapvetően nagyon szorosak lesznek az idei versenyek, ami nagyon jó a bajnokságnak. Minden csapatban van olyan versenyző, aki képes futamot nyerni, ez pedig nagyon jó a sportnak. Szeretnénk mi is szoros küzdelmet látni, de bízunk benne, hogy a Toyota versenyzői mindig jól fognak szerepelni.”

 

Latvala
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss