2024. március 29. 16:16

KezdőlapWRCNeuville: Már az elején kiderült, hogy gyorsabbak a többiek 

Neuville: Már az elején kiderült, hogy gyorsabbak a többiek 

-

Thierry Neuville a Monte-Carlo Rally végén elárulta, hogy már a verseny elején tudták, hogy riválisaik gyorsabbak, így nagyon örül a dobogó harmadik fokának is. 

Thierry Neuville nem sokkal, de pár másodperccel folyamatosan elmaradt toyotás riválisaik eredményétől, ami alól kivétel csupán a szombat délutáni első két szakasz volt.

“Elégedettek lehetünk a dobogóval, mert már a verseny elején egyértelmű volt, hogy a többiek picivel gyorsabbak – mondta Thierry Neuville a Monte-Carlo Rally végén. – Hiába próbálkoztunk, nem tudtunk elég jó időket elérni. Mindig csak pár másodpercet kaptunk, de folyamatosan időt vesztettünk. Szombat délután sikerült jobban gumit választani, aminek köszönhetően sikerült két szakaszt nyerni. Egyébként kicsit tehetetlennek éreztem magam, de ez némileg a mi hibánk is.” 

Vasárnap reggel Thierry Neuville bemutatott egy fél forgást, aminél nagy szerencséje volt a Hyundai belga pilótájának. 

“Vasárnap reggel próbáltunk változtatni az autó beállításán, és a forgás az első fékezés során történt. Az autó nagyon alulkormányozottá vált, és már nem tudtam mit tenni. Az eset után megfordult a fejemben, hogy ha az egész szakaszon így lesz, akkor nagy sz…ban leszünk. A fékezés során nem koncentráltam eléggé, de szerencsére megúsztuk az esetet.“ 

Neuville Svédországban szoros versenyt vár. 

“Valószínűleg minden verseny nagyon szoros lesz, a Toyota most némileg előnyben volt. A különbség nem volt nagy, de ahhoz elegendő volt, hogy sikerüljön ellépniük. Svédországban nehéz megmondani, hogy mi várható, de bízom benne, hogy jó lesz a tempónk, és örülnénk, ha kis előnyre sikerülne szert tenni. Az első nap rajthely fontos lesz, de vélhetően nem lesz nagy különbség Kalle Rovanperához képest. A következő hetekben jó munkát kell végeznünk, hogy nagyobb esélyünk legyen.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss