2024. április 16. 20:47

KezdőlapWRCOgier: Örülök a győzelemnek, de ez a Monte már nem az a...

Ogier: Örülök a győzelemnek, de ez a Monte már nem az a Monte

-

Sébastien Ogier történelmet írva megszerezte a Monte-Carlo Rallyn kilencedik győzelmét, aminek nagyon örül, de a nyolcszoros világbajnok szerint régen jobb volt a verseny.

Sébastien Ogier-t gyerekként éppen a Monte-Carlo Rally ösztönözte, hogy egyszer ő is versenyző, pilóta legyen, idén pedig megszerezte kilencedik győzelmét a hercegség futamán, amivel ismét egyedül a legeredményesebb versenyző.

“Egykoron ez a verseny ösztönzött arra, hogy én is pilóta legyek – mondta Sébastien Ogier az idei Monte-Carlo Rally után. – Talán már kissé unalmas, hogy ezt mindig elmondom, de a siker érzése nem változott az évek során. Örülök, hogy a Vincenttel közös második versenyen sikerült nyerni, sok a közös benne és Julien Ingrassiában, ami olykor zavaró lehet.”

A nyolcszoros világbajnok szerint mióta a szakaszok Gaptól délebbre költöztek, elveszett a gumitaktika jelentősége, hiszen kevesebb a hó, jórészt aszfalton zajlik a verseny.

“Ha a versenyt délebbi szakaszokon rendezik, akkor könnyen előfordulhat, hogy kevesebb lesz a kihívás. A globális felmelegedés itt is érződik, a szakaszok alacsonyabban fekszenek, ezért hó esetleg csak a hegycsúcsokon van. Úgy tudom, hogy van esély, hogy északabbra kerüljön a verseny, ami visszahozná a gumiválasztás jelentőségét. Most egy aszfaltos versenyünk volt, ami azonban nagyszerű pályákon zajlott. Az első napon igyekeztem gyors lenni, a második naptól csak a kanyarlevágások okozta veszélyt próbáltam elkerülni. Tudtam volna gyorsabb is lenni, de nem szerettem volna kockáztatni.”

Péntek reggel a Toyota szerelői 13 perc alatt cseréltek váltót Ogier autójában.

“Csütörtökön a Parc Fermébe menet éreztünk valami szokatlant a kuplunggal. Péntek reggel a csapat is észrevett egy hibát, de nem tudták pontosan, hogy mi okozza. 13 perccel az indulás előtt aztán úgy döntöttek, hogy váltót cserélnek. Azt hittem, hogy ennyi idő alatt ez lehetetlen, de megcsinálták a fiúk. Nagy köszönetet kell ezért mondanom nekik, azt hiszem hamarosan küldök nekik pár pezsgőt.”

Tavaly Ogier elsősorban Sébastien Loebbel harcolt a győzelemért, idén azonban a kilencszeres világbajnok nem volt jelen a versenyen.

“Remélem, hogy jövőre ismét tudunk harcolni ezeken a pályákon Loebbel, nem titkolom, hogy jobban élvezem a versenyt, amikor vele tudok harcolni. Bízom benne, hogy jövőre ismét rajthoz áll a Montén.”

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss