2024. április 20. 04:47

KezdőlapWRCLappi készült a Power Stage-re, de az autó cserben hagyta

Lappi készült a Power Stage-re, de az autó cserben hagyta

-

Esapekka Lappi igyekezett óvni gumijait a Monte-Carlo Rally vasárnapi szakaszain, hogy a Power Stage-en elég gyors tudjon lenni, azonban az autó hibrid rendszere meghibásodott az utolsó gyorsaságin. 

Esapekka Lappi csupán gumijainak óvására törekedett a Monte-Carlo Rally vasárnapi első három szakaszán, hogy aztán a Power Stage-en legyen esélye bónusz pontot szerezni. Az autóban azonban éppen az utolsó szakaszon hibásodott meg a hibrid rendszer. 

“Igyekeztem kímélni a gumikat vasárnap, hogy a Power Stage-en elég gyors tudjak lenni – mondta Esapekka Lappi. – Meggyőződésem, hogy nekem voltak az utolsó gyorsaságin a legjobb gumijaim. A szakasz harmadik kanyarjában azonban meghibásodott a hibrid rendszer, lelassult az energia leadás. Végül nem sikerült a pontszerzés, de lényeg, hogy célba értünk, fontos kilométereket gyűjtöttünk.” 

A hibrid egységgel már pénteken is adódott probléma, és Lappi mellett Dani Sordo is küzdött ilyen bajjal. 

“Danival hasonló autókkal próbáltunk csatázni, amellett, hogy Hyundait vezettünk, egyikünknek sem működött a hibrid rendszere a záró szakaszon. Nem túl jó élmény úgy hegynek felfelé menni, hogy hiányzik az autóból 120 lóerő. Néha azonban előfordul ilyen.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss