2024. április 19. 10:51

KezdőlapWRCNeuville nem aggódik a Toyota sebessége miatt

Neuville nem aggódik a Toyota sebessége miatt

-

Thierry Neuville nem ijed meg attól a tempótól, amelyet a Toyota mutatott a rally világbajnokság szezonnyitóján a Monte Carló Rallyn, de azt elismeri a belga versenyző, hogy a Hyundainak van dolga.

16-2-re nyerte a szakaszokat a Toyota a Hyundai előtt. Impozáns szám, ami aggodalomra is okot adhatna, de a koreaik nem érzik úgy, hogy ég a ház.

A két szakaszgyőzelmet Thierry Neuville szerezte szombaton a 12-es és 13-as gyorsaságin, de mindkét alkalommal minimális volt az előnye. A Montén végül 44.6 másodperccel végzett a győztes Sebastien Ogier mögött.

A Hyundai és a Toyota is továbbfejlesztette az i20 N és GR Yaris aerodinamikáját az új szezonra, és a Toyota a motorját is módosította.

Annak ellenére, hogy a Toyota és az üldöző csapatok között egyértelmű sebességkülönbség van, Neuville-t nem nagyon aggasztja, mivel szerinte a Hyundai tempóhiánya abból fakadt, hogy autóit olyan havas körülményekre állította be, amelyek nem jöttek be.

Fotó: Hyundai Motorsport

Arra a kérdésre, hogy megijedt-e a Toyota sebességétől, Neuville így válaszolt: „Nem annyira. Láttuk Spanyolországban, hogy tavaly erősebbek voltak nálunk, és 40 másodperccel voltunk lemaradva, de Japánban, erősebbek voltunk náluk, és közel egy perccel megnyertük a versenyt.”

„Az biztos, hogy ha visszatekintünk 12 hónapra, az előrelépés, de ha visszatekintünk másfél hónapra, Japánig, akkor erősebbek voltunk, aztán itt egy kicsit megint gyengébbek. Nem voltak jók a beállításaink, és nem ilyen időjárási viszonyokra számítottunk, így egész hétvégén kicsit lassabb volt a tempónk. Nem hiszem, hogy aggódnunk kell. Tudjuk, hogy van még tennivalónk. Mindössze egynapos tesztelés után úgy döntöttünk, hogy egy olyan autó irányába megyünk, amely minden körülmények között működik, de végül egy teljesen száraz, gyakorlatilag aszfaltos versenyen találtuk magunkat.”

„Szerintem a sebesség nem volt olyan jó, de nem is olyan rossz, szóval nincs okunk túlzottan megijedni” – mondta Neuville.

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport új főnöke, Cyril Abiteboul úgy véli, Neuville harmadik helye megadta a keretet a csapat számára, amelyre építkezni tudnak.

„Ez egy dobogó, és ebből kell építkeznünk. Nem szabad túl negatívnak lennünk, a csapat fejlődött” – mondta Abiteboul.

„Bőven van még idő, hogy utolérjük a Toyotát, ugyanakkor a rajtnál elvesztett pontok akkor is hiányozni fognak, amikor befejezzük a bajnokságot. Gondoskodnunk kell arról, hogy a lehető leghamarabb az élen legyünk.”

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss