2024. május 01. 23:55

KezdőlapWRCTanak hazai versennyel készül a Svéd Rallyra

Tanak hazai versennyel készül a Svéd Rallyra

-

Az észt versenyző egy héttel a Svéd Rally előtt egy észtországi versennyel készül a világbajnokság második fordulójára.

A Rally1 pilótái kezdik úgy tekinteni azokra a nemzeti rallykra, amelyek a WRC-versenyek előtt zajlanak, mint a tesztelés és az akklimatizálódás egyik olyan módja, amivel a 2023-ra megszigorították tesztelési szabályokat ki tudják kerülni.

A gyártóknak idén mindössze 21 tesztnapja van, vagyis egy három autóból álló csapatnál versenyzőnként legfeljebb hét nap áll rendelkezésre, ellentétben a tavalyi évvel, amikor minden gyártó kapott egy tesztnapot a szezon minden európai eseményére.

Tanak
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Monte Carlo Rally szervizparkjában vasárnap az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilsont elismerte, hogy Ott Tanak elindul az Otepää Rallyn: „Valószínűleg ez fog történni, igen” – válaszolta Wilson.

Az Otepää Rallyn Tanak – és akkori csapattársa, Thierry Neuville – utoljára 2021-ben vett részt a Hyundai-jal a Finn Arctic Rally előtt. Akkor természetesen kettős győzelmet arattak, Tanak 33 másodperccel nyert Neuville előtt. A felkészülési forma is bejött, Tanak megnyerte az Arctic Rallyt, Neuville pedig harmadik lett.

A Hyundai és a Toyota is hasonló trükkhöz folyamodik, Esapekka Lappit és Takamoto Katsutát is benevezték a finn Kuopio-Rallyra.

Tanak
Ott Tänak – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss