2024. április 27. 04:59

KezdőlapWRCTanak: Sok munka vár az M-Sportra, de a helyzet nem kilátástalan

Tanak: Sok munka vár az M-Sportra, de a helyzet nem kilátástalan

-

Ott Tanak szerint az M-Sport csapatának komoly munkát kell elvégeznie, hogy utolérje a Toyotát és a Hyundait, de ez nem lehetetlen. 

Ott Tanak először elektromos problémával, majd a szervókormánnyal küzdött a Monte-Carlo Rallyn. A 2019-es világbajnok csupán a Power Stage-en tudott elég gyors lenni, ott azonban csupán hat tizeddel maradt el a leggyorsabb Kalle Rovanpera eredményétől. 

“Összességében jó hétvége volt – mondta Ott Tanak a Motorsport.com oldalnak, aki 14 pontot gyűjtött a szezonnyitón. – Rengeteget tanultunk és a teljesítményünk nem volt rossz. Vannak dolgok, amikben még fejlődni kell, következetesebbnek kell lennünk és további tempót kell találnunk. Azonban van lehetőség a javulásra. A Power Stage megmutatta, hogy versenyképesek tudunk lenni, csak meg kell találnunk a módját, hogy több szakaszon tudjunk gyorsan menni. A gumik életben tartása nagyon nehéz egy teljes szakaszon.Sok munka vár ránk és a csapatra, hogy a jelenlegi lemaradást behozzuk, de ha megvan a kellő elszántság, akkor lehetséges a fejlődés.” 

Richard Millener szerint nem rosszabb az autó, idén, mint tavaly, amikor Sébastien Loeb révén nyerni tudtak a Montén. 

“Azt gondolom, hogy tavaly még sok újdonságot jelentett a versenyzőknek a hibrid autó, az idei versenyre azonban kiegyenlítődtek az esélyek – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Nem hinném, hogy a mostani autónk nem olyan jó, mint tavaly. Tavaly sokszínűbb volt a verseny, idén sokkal jobban hasonlított egy normál aszfaltos futamhoz. Így nehezebb helyzetben voltak azok a versenyzők, akik még nem teljesen ismerik autóikat, Ott Tanak egy napos tesztje még kevés volt. Ott elégedett volt az autó erejével, azonban a beállítást a saját stílusára szeretné formálni, amihez még dolgoznunk kell. Nem szabad feltennünk a kezünk, hanem dolgozni kell.” 

Ott Tanak végül az ötödik helyn ért célba, és a Power Stage-en négy pontot gyűjtött. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss