back to top
2024. május 08. 23:21

KezdőlapWRCLappi ötlete volt a finn bajnokin való indulás

Lappi ötlete volt a finn bajnokin való indulás

-

Esapekka Lappi felvetette az ötletet a Hyundai vezetésének, hogy a Svéd Rally előtt a finn Kuopio Rallyn készüljenek fel, a koreai gyártó pedig jónak vélte az ötletet. 

Mint arról már beszámoltunk, Ott Tanak az észt Otepaa Rallyn, Esapekka Lappi és Takamoto Katsuta pedig a finn Kuopio Rallyn próbál felkészülni a Svéd Rallyra. 

A Hyundai finn versenyzője elárulta, ő gondolt először erre a tesztre, a koreai gyártó pedig később jóváhagyta. 

“Néhány hete én gondoltam arra, hogy fel tudnánk készülni Svédországra a Kuopio Rallyn – mondta Esapekka Lappi a Rallit.fi oldalnak. – Először még azonban nem voltam biztos abban, hogy jó ötlet lenne, végül viszont a mérnökök is jónak gondolták.” 

A WRC gyártói idén a tavalyinál kevesebbet tesztelhetnek a versenyek előtt, csupán saját teszterületükön dolgozhatnak korlátlanul, ezért is döntött az M-Sport, a Hyundai és a Toyota is a nemzeti versenyeken való indulás és tesztelés mellett. 

“A saját területünkön már devemberben teszteltünk két napot, most azonban sokkal jobb az ismeretlen útakon való tesztelés. A Svéd Rally előtt így is lesz még privát tesztünk is.Kuopióban sokkal többet megtudhatunk az autó viselkedéséről, és megtudhatjuk, hogy havas pályákon minként mozog versenytempóban. Örülök, hogy Takamoto is indul a finn versenyen, mert így egymással is összetudjuk mérni a tempónkat.” 

A Kuopio Rallyt a Svéd Rally előtt egy héttel rendezik a Finn Rally Bajnokság második versenyeként, a mezőnynek nyolc havas szakaszt és 94.03 km versenytávot kell teljesíteni. 

Friss