2024. március 29. 13:58

KezdőlapWRCIdén is Rovanpera a legnagyobb esélyes a vb címre

Idén is Rovanpera a legnagyobb esélyes a vb címre

-

Kalle Rovanpera ugyan a győzelemért nem tudott a Monte-Carlo Rallyn érdemben harcolni Sébastien Ogier-vel, ugyanakkor így is erős teljesítményét látva ki lehet jelenteni, hogy idén is a 22 éves versenyző a bajnokság legnagyobb esélyese.

Sébastien Ogier idén nem követett el nagy hibát és hozni tudta azt a teljesítményt a Monte-Carlo Rallyn, melyet a verseny legsikeresebb versenyzőjétől várni lehet.

Ugyanakkor csapattársa, Kalle Rovanpera is kiváló teljesítményt nyújtott, csupán az első napi takarítás miatt már nem tudott érdemben harcolni nyolcszoros világbajnok csapattársával.

A 22 éves versenyző így is karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a hercegség futamán, és megmutatta, hogy idén is komolyan kell számolni vele.

A statisztikák alapján Ogier kilenc szakaszt tudott nyerni a Montén, míg Rovanpera csak hárommal maradt el tőle, Thierry Neuville kettő, Elfyn Evans pedig egy szakaszon volt a leggyorsabb.

A Toyota is megmutatta erejét a szezonnyitón, hiszen ha Ogier nem állt volna rajthoz, akkor is Elfyn Evans 8, Kalle Rovanpera 7, Takamoto Katsuta 1 egy szakaszt nyert volna, ezzel szemben Thierry Neuville 2 szakaszon lett volna a leggyorsabb.

A japán gyártó, valamint Kalle Rovanpera jelenleg a legerősebbnek tűnik, és nem kell meglepődnünk, ha Kalle Rovanpera kedvenc felületén, havon megszerzi első idei sikerét is Svédországban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss