2024. április 27. 06:50

KezdőlapWRCLatvala elégedett Evans teljesítményével

Latvala elégedett Evans teljesítményével

-

Elfyn Evans nagyszerű tempót mutatott a Monte-Carlo Rallyn, ahol még Sébastien Ogier-val is tudott harcolni, végül azonban egy defekt miatt a dobogóról is leszorult. 

Elfyn Evans a Monte-Carlo Rally első négy szakaszán sorban szállította a második időket és csupán csapattársa, Sébastien Ogier volt nála gyorsabb. Az ötödik szakaszon azonban egy defekt miatt elvesztette a dobogós eredmény esélyét és végül negyedik lett. 

“Összességében pozitív volt számunkra a hétvége, mert jó tempóban tudtunk vezetni – mondta Elfyn Evans. – A defekt aztán frusztráló volt, mert elvesztettük a dobogós hely esélyét. A negyedik hely volt talán a legjobb, amit később eltudtunk érni. A szezon elején azonban így is sikerült erős pontokat szerezni és jó tempót produkálni. Az autó egész hétvégén nagyszerűen működött, a csapat nagyon jó munkát végzett.” 

A walesi pilóta teljesítményével Jari-Matti Latvala is elégedett volt. 

“Örömmel láttam Elfyn tempóját a tavalyi nehéz szezon után – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – A jó temljesítmény nagyon fontos volt számára a tavalyi szezon után. Tavaly nem volt elég önbizalma, ezért fontos volt, hogy a Monte elején már jó tempót mutasson. A defekt nyilván nem hiányzott, de összességében nagyon jó teljesítményt nyújtott.” 

Friss