2024. április 26. 22:22

KezdőlapWRCTanak már most előrébb van a Forddal, mint volt három év alatt...

Tanak már most előrébb van a Forddal, mint volt három év alatt a Hyundaijal

-

Ott Tanak számára bár nem úgy alakult a Monte-Carlo Rally, ahogy eltervezte, azonban így is jóval többet ért el az M-Sporttal, mint azt tette három év alatt a Hyundaijal. 

Az M-Sport december 7-én jelentette be Ott Tanak leigazolását az idei évtől, és azonnal az egyéni vb címet tűzték ki, ettől a teljesítménytől a Monte-Carlo Rallyn azonban messze elmaradtak. 

A 2019-es világbajnok csupán egy szakaszon, a Power Stage-en tudott igazán gyorsan közlekedni, ott azonban csak Kalle Rovanpera tudta 6 tizeddel megverni az észt versenyzőt, aki 2 és fél perc hátránnyal az ötödik helyen zárta a szezonnyitót. 

Mindez azonban 14 ponttal jobbnak bizonyult, mint amit három év alatt Tanak elért a Hyundaijal a Montén, az i20-szal ugyanis egyetlen alkalommal sem tudott célba érni. 

2020-ban Tanak az utóbbi évek egyik legnagyobb esését mutatta be a Hyundaijal, amit szerencsére épp bőrrel megúszott ő és navigátora, Martin Jarveoja is. Egy évvel később defektek miatt kényszerült a verseny feladására, míg tavaly egy sziklafallal történt találkozás után keletkező sérülés miatt nem tudott célba érni. 

Tanak és az M-Sport tempója tehát nem volt azon a szinten a Montén, amit szerettek volna, azonban így is sokkal jobban szerepelt az észt versenyző, mint azt tette a Hyundaijal 3 év során, hátzránya pedig csupán 9 pont Kalle Rovanpera mögött. 

Friss