2024. április 24. 08:23

KezdőlapWRCDöntött a Hyundai a Mexikói felállásról

Döntött a Hyundai a Mexikói felállásról

-

A Hyundai Motorsport azt követően, hogy Craig Breent indítja a Svéd Rallyn, Mexikóban ismét Dani Sordot állítja rajthoz. 

A spanyol AS Diario lap értesülése szerint a Monte-Carlo Rally után ismét Dani Sordo vezethet Mexikóban. A spanyol versenyző a Svéd Rallyn pihenhet, hiszen ott Craig Breen vezetheti a harmadik i20 Rally1-et. 

Sordo a Montén csapattársához, Esapekka Lappihoz hasonlóan sokat küzdött az autó beállításával és a hibrid egység problémáival, végül a hetedik és nyolcadik helyen zártak. 

“A Monte-Carlo Rallyn nem sikerült a kitűzött célokat elérni – mondta Dani Sordo. – Szombaton a hibrid egységgel küzdöttünk, ahogy a Power Stage-en is. A csapat keményen dolgozott a verseny előtt az autóval, aminek sokkal jobbnak kellett volna lennie. Nyilván elszomorító, ha problémák lépnek fel, de ilyen megtörténik és legközelebb erősebben térhetünk vissza.” 

A Hyundai spanyol versenyzője legutóbb 2020-ban indult a Mexikó Rallyn, akkor azonban a motor túlmelegedése miatt kiállni kényszerült, 2018-ban azonban remek rajthelyének köszönhetően a második helyet szerezte meg. Idén ismét jó rajthelyen vezethet a nyitó napon. 

A 2020 után visszatérő mexikói versenyt március 16-19. között rendezik, korábban pedig kiderült, hogy itt ismét rajthoz áll Sébastien Ogier is a Toyotával. 

Friss