2024. április 16. 06:45

KezdőlapWRCJó esély van az Amerika Rally megrendezésére

Jó esély van az Amerika Rally megrendezésére

-

A WRC régóta szeretne versenyt az Egyesült Államokban is, mert a bajnokságban részvevők fontos piaca és olyan régió, ahol egyre jobban támogatják a rallysportot. 

Utoljára 1988-ban rendeztek WRC futamot az Amerikai Egyesült Államokban, a washingtoni Olympus Rallyt, ahol Miki Biasion tudott nyerni a Lanciával. 

A WRC versenyigazgatója a Monte-Carlo Rallyn megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak abban a reményben, hogy 2024-ben ismét léhessen amerikai WRC futam. 

“Március végére már egyértelműen tudunk azzal kapcsolatban nyilatkozni, hogy lehet-e 2024-ben amerikai versenyünk – mondta az Autosport.col oldalnak Simon Larkin. – Jó esély van egy ilyen verseny naptárba kerülésére, csupán a helyszín és a helyi kormány támogatása a kérdés. Emiatt folytatunk tárgyalásokat.Bízunk benne, hogy idén sorra kerülhet a jövő évi futam tesztversenye.” 

A Ford annak ellenére is folyamatosan támogatja az M-Sportot, hogy 2012 végén hivatalosan kiszállt a WRC-ből, ennek oka pedig egy jövőbeni Észak-Amerikai WRC futam létrejötte. 

“A Ford és mi is szeretnénk WRC futamot az Egyesült Államokban, ahol hatalmas piac van, ami még kihasználatlan – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. – Remek létesítmények, nagyszerű utak és még nagyszerűbb lehetőségek állnak rendelkezésre az USA-ban.” 

A WRC gumibeszállítója, a Pirelli számára ugyancsak fontos lenne egy amerikai verseny. 

“Amerika nagyon fontos piac számunkra – mondta Mario Isola, a Pirelli Motorsport igazgatója. – Örülünk, hogy már három F1-es futamnak köszönhetően jelen lehetünk Amerikában, de szükség lenne egy WRC versenyre is. Amerikában nagy hagyományai vannak a murvás rally versenyeknek, amit WRC futamként is jónak gondolok. Remélem, hogy sikerül Amerikának is a WRC naptárba kerülni.” 

Amennyiben valóban sorra kerülne 2024-ben az Amerika Rally, úgy két új rendezvény is lenne a naptárban, hiszen jövőre kerülhet megrendezésre a Szaúd-Arábia Rally is. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss