2024. április 16. 21:52

KezdőlapWRCLatvala örül, hogy az FIA elnöke a jövőben a WRC-re is figyelni...

Latvala örül, hogy az FIA elnöke a jövőben a WRC-re is figyelni fog

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing WRC csapatának vezetője örül, hogy Mohammed Ben Sulayem, FIA elnök a jövőben több figyelmet kíván szetelni a rallysportnak. 

Mohammed Ben Sulayem rész vett a WRC idei első futamán, a Monte-Carlo Rallyn, ahol elismerte, hogy FIA elnökké kinevezése után beszippantotta a Forma 1, és nem tudott elég figyelmet fordítani rallysportra, azonban megígérte, hogy ezen változtatni fog. 

Ben Sulayem maga is rallyversenyző volt, és 14-szer megnyerte a Közel-Keleti Rally Bajnokságot (MERC), ami mellett 23 WRC futamon is indult, legjobb eredményét az 1993-as Argentín Rallyn érte el, ahol hatodik lett. 

A 61 éves elnök kinevezése után megígérte, hogy priorítást fog élvezni a WRC, azonban ehelyett az F1-et részesítette előnyben. Ezen kíván mostantól változtatni. 

Jari-Matti Latvala örül, hogy az FIA elnök a jövőben több figyelmet kíván szentelni a WRC-nek, mely szerinte sok fejlesztésre szorul. 

“Vannak olyan területek, melyelen javítani kell a WRC-ben, ezért örülök, ha az elnök úr több figyelmet szán ennek a sportnak – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Több csapat, több gyártó kell a WRC-be, és ehhez sokat kell dolgozni. Eemellett fontos szerepet kell játszani a költségcsökkentésnek is, ami szintén csábító lenne más gyártók számára.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss