2024. április 26. 11:52

KezdőlapWRCGus Greensmith: Bárki lesz a bajnok a WRC2-ben, nagyon meg fogja érdemelni...

Gus Greensmith: Bárki lesz a bajnok a WRC2-ben, nagyon meg fogja érdemelni a címet

-

Gus Greensmith több év csúcskategóriás tapasztalattal idén a WRC2-ben áll rajthoz, ezzel azonban nem ő lesz az egydül. A brit versenyző szoros küzdelemre számít idén a a Rally2-es autók mezőnyében. 

Gus Greensmith 2019 és 2022 között az M-Sport csúcskategóriás versenyzője volt, idén azonban a WRC2-ben fog vezetni. A brit versenyző a Mexikó Rallyval kezdi szezonját a Toksport csapatának Skoda Fabia RS Rally2 autójával. 

Az angol pilóta azonban jelen volt a Montén is, hogy megismerje idei csapatát, és megnézze az új autó teljesítményét. 

“Az idei év nagy változás lesz karrierem során – mondta Greensmith a WRC hivatalos oldalának. – A legnagyobb különbség az lesz, hogy kevesebb erő lesz autónkban, ami kisebb aerodinamikai csomaggal rendelkezik és nincs hibrid hajtás. Ez pedig másfajta vezetési stílust fog megkövetelni. A Montén nem szerettem volna azonnal autóba ülni, mert azt rohanásnak éreztem volna. Régóta nem vezettem Rally2-es autót, ezért előbb vissza kell szoknom hozzá a teszteken. Az új Skoda nagyon versenyképesnek tűnik, ezért is szerettünk volna idén a Toksportnál versenyezni, ahol a legjobb autót vezethetjük.” 

A WRC2-ben azonban nem csak Gus Greensmith lesz, aki már rendelkezik csúcskategóriás tapasztalattal, hiszen Oliver Solberg és Adrien Fourmaux is volt már gyári pilóta, Yohan Rossel pedig már 30 WRC2-es futamon tudott tapasztalatot gyűjteni. 

“Az idei mezőnyben több olyan versenyző is lesz, akiknek már van csúcskategóriás tapasztalata, akik mellett ott vannak a feltörekvő fiatalok is. Nagyon versenyképes bajnokságra számítok, nehéz lesz megmondani egy verseny előtt, hogy ki fog nyerni. Bárki is lesz év végén a bajnok, a címet nagyon megfogja érdemelni.” 

Friss