2024. április 26. 20:29

KezdőlapWRCLatvala: Rovanpera jövőre nyerhet a Montén

Latvala: Rovanpera jövőre nyerhet a Montén

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint Kalle Rovanpera jövőre megszerezheti első győzelmét a Monte-Carlo Rallyn. 

Kalle Rovanpera nagyszerűen kezdte az idei évet a Monte-Carlo Rallyn, ahol idén először állhatott dobogóra, és csupán Sébastien Ogier-tól kapott ki, így a következő, svéd versenyen már takarítani fog a nyitó napon. 

A 2022-es világbajnok teljesítménye Jari-Matti Latvalát is meggyőzte. 

“Azt mondtam Kallének, hogy mielőtt megnyerné a Montét, előbb inkább csak a dobogót próbálja megszerezni – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Azt hiszem, jövőre már minden esélye meg lesz, hogy a győzelemért harcoljon ezen a híres rendezvényen.” 

Kalle Rovanpera is elégedetten beszélt a szezonnyitón mutatott teljesítményéről. 

“Csütörtökön és pénteken túl sok időt veszítettünk az út takarításával – mondta a 22 éves toyotás. – Volt néhány szakasz, ahol az utánam jövők jobb tapadással rendelkeztek. Később azonban már kiegyenlítődött a tapadás és elég gyorsak tudtunk lenni. A tervünk az volt, hogy a következő évben javítsunk egy versenyen az előző évhez képest, amit eddig meg is tudtunk valósítani. Jövőre kiderül majd, hogy lesz-e esélyünk a győzelemre a Montén, addig azonban még egy hosszú szezon áll előttünk.” 

Friss