2024. április 25. 13:39

KezdőlapWRCA Hyundai nem lép a Forma 1-be

A Hyundai nem lép a Forma 1-be

-

Cyril Abiteboul csapatfőnöki kinevezése után ppletykák jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a Hyundai a Forma 1-be kiván lépni, ezt azonban cáfolja a koreai gyártó. 

A Hyundai Motorsport ugyan elkötelezte magát 2024 végéig a WRC iránt, azonban Cyril Abiteboul csapatfőnöki kinevezése után megjelentek olyan feltevések, mely szerint a koreai gyártó a jövőben a Forma 1-be léphet. 

A pletykákat igyekezett Abiteboul cáfolni. 

“Nincs tervben a Hyundai F1-be lépése – mondta a csapatfőnök a Motorsport.com oldalnak. – A Hyundai egy olyan vállalat, mely globálisan törekszik a fejlődésre, a termékkínálatra, ezért is működteti motorsport csapatát. A rally azonban a legjobb megoldás az autók reklámozására. Látnunk kell azonban azt, hogy milyen jövő rajzolódik ki a rallysportban, de várhatóan ezt a szakág marad az elsődleges a Hyundai számára.” 

A koreai gyártó üzletpolitikájához sokkal inkább illik a rallysport, mint az F1. 

“Nem szeretnék egyértelmű választ adni arra, hogy az F1 felé veszi-e az irányt a Hyundai, de jelenleg a vállalat üzletpolitikájához sokkal inkább illik a rallysport. Erre a szakágra koncentrálunk és azért dolgozunk, hogy minél előbb megszerezzük az első győzelmünket a WRC-ben.” 

Friss