back to top
2024. május 08. 04:02

KezdőlapWRCLappi: Svédországban jobb versenyünk lehet

Lappi: Svédországban jobb versenyünk lehet

-

Esapekka Lappi számára nem úgy sikerült a bemutatkozás a Hyundai csapatával, mint ahogy eltervezte, Svédország előtt azonban bizakodó. 

Esapekka Lappi csupán egy napot tesztelhetett a Rally1-es Hyundaijal a Monte-Carlo Rally előtt, ami kevésnek bizonyult, ehhez társult még az autó beállításával kapcsolatos bizonytalanság. A finn versenyző végül a nyolcadik helyen ért célba, ami csalódás számára. 

“Sokat kell még tanulni – mondta Esapekka Lappi. – A Monte előtti teszten jól éreztem magam az autóban, de az egy napos gyakorlás még kevés volt. Nagyon sokat kell dolgoznia csapatunknak, mert a Toyota nagyon erős.” 

Lappi a Svéd Rally előtt a Hyundai saját teszterületén, Finnországban két napot tesztelhet, és rajthoz áll a finn Kuopio Rallyn is, így sokkal többet készülhet a második futam előtt. 

“Svédországban korábban sikerült jól szerepelni, nem hiszem, hogy képességeim idén nem lennének jók. A siker kulcsa pedig a több teszt lesz. Igazából azonban csak a versenyen fog kiderülni, hogy mennyire leszünk gyorsak. Már a Monte előtt is jól éreztem magam az autóban, tehát ha most is így lesz, az még nem biztos, hogy elég.” 

A Svéd Rallyt február 9-12. között rendezik. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss