back to top
2024. május 11. 05:21

KezdőlapWRCLandais: Ogier mellett tanulhatok és még sikereket is elérhetek

Landais: Ogier mellett tanulhatok és még sikereket is elérhetek

-

Vincent Landais csupán a tavalyi szezonzáró Japán Rallyn ült be először Sébastien Ogier mellé, azonban már a második versenyen nyerni tudtak. 

Vincent Landais és Sébastien Ogier első közös versenye a tavalyi Japán Rally volt, ahol a negyedik helyet szerezték meg, majd következett az idei szezonnyitó Monte-Carlo Rally, ahol végig vezetve tudtak nyerni.  

A nyolcszoros világbajnok számára ez már az 56 WRC futamgyőzelem volt és kilencedszer tudott nyerni a Montén, azonban Landais számára ez volt az első dobogós eredmény a vb-n. 

“Sokkal jobban tudtunk együtt dolgozni Sebbel, mint Japánban – mondta Vincent Landais a francia L’Equipe magazinnak. – Persze ahhoz, hogy tökéletessé váljon a közös munka még több versenyen kell indulunk. Már Japánban is sokat javult a közös munka, de igazából a Montén tudtunk sokat javulni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer akkora sikert átélhetek, mint a WRC futamgyőzelem. Ogier mellett egyszerre tudok tanulni és sikereket megélni.” 

A 31 éves francia navigátornak már régóta Ogier és Julien Ingrassia jelentette a motívációt, így amikor jött a lehetőség, hogy a nyolcszoros világbajnok navigátora legyen, nem sokat habozott. 

“Ogier és Ingrassia mellett nőttem fel, ők jelentették a motívációt, amikor navigálni kezdtem. Amikor jött a lehetőség, hogy Seb mellé ülhetek, nem sokat gondolkoztam. Pierre-Louis Loubet-vel még mindig jó a kapcsolatom és maradhattam volna mellette, de inkább egy teljesen új kalandba kezdtem.” 

Ogier és Landai következő, harmadik közös futama a Mexikó Rally lesz márciusban. 

Friss