2024. április 30. 06:59

KezdőlapWRCTanak két szerződést is kapott a télen

Tanak két szerződést is kapott a télen

-

Ott Tanak elárulta, a Hyundai Motorsporttól való távozás után az M-Sport mellett a Toyotától is kapott ajánlatot. 

Ott Tanak tavaly a Spanyol Rally utolsó napjának estéjén jelentette be, hogy távozik a Hyundaitól, és a jövőjét illetően a visszavonulás lehetősége is komolyan felvetődött. 

“50-60% esély volt arra, hogy befejezem a karrierem – mondta Ott Tanak a Betsafe-nek. – Ez a lehetőség egészen sokáig fenn állt, csupán az első komoly szerződés ajánlat után vált biztossá, hogy folytatom a versenyzést.” 

Az észt versenyző 2019-ben a Toyotával szerezte eddigi egyetlen vb címét, és a japán gyártó ezúttal is megkereste, azonban az ajánlat nem tetszett Tanaknak. 

“Végül kaptam két szerződési ajánlatot, a Toyotánál fél szezont tudtam volna menni, akkor indulhattam volna versenyen, amikor Sébastien Ogier nem áll rajthoz. Azonban úgy döntöttem, hogy ha folytatom a karrierem, akkor csak úgy, hogy van esélyem a vb címért harcolni. Ezért végül az M-Sporthoz igazoltam.” 

A tavalyi vb szezon második helyezettje azt is elárulta, csak egy évre szól a szerződése az M-Sportnál, ha pedig nem sikerül harcolnia a vb címért, akkor ismét jöhet a visszavonulás lehetősége. 

“Egy évre szól a szerződésem, és egyértelműen a vb cím a célom, hiszem, hogy ez lehetséges az M-Sporttal, és a Ford Pumával, valamint nekem is van még olyan tempóm, amivel ez lehetséges. Ha nem úgy alakul a szezon, ahogy elterveztem, akkor viszont minden elképzelhető a jövőt illetően.” 

A 35 éves versenyző azt is felfedte, hogy miként igyekeznek beosztani a rendelkezésre álló 21 nap/év tesztelési lehetőséget Malcolm Wilson csapatával. 

“Monte és Svédország előtt terveztük a tesztet, hogy megismerjem jobban az autót, utána azonban már nem mindig fogunk tesztelni, hogy beosszuk a rendelkezésre álló napok számát. Ahol korábban jól szerepeltünk, ott nem fogunk tesztelni, inkább azon versenyek előtt fogunk dolgozni, amiken a múltban esetleg voltak problémáink.” 

Friss