2024. március 29. 11:46

KezdőlapWRCA WRC3-as világbajnok, Lauri Joona a WRC2-ben folytatja

A WRC3-as világbajnok, Lauri Joona a WRC2-ben folytatja

-

Lauri Joona tavaly még Rally3-as Forddal nyerte a WRC3-as világbajnokságot, idén azonban egy szinttel feljebb lép. 

Lauri Joona tavaly nagy csatában legyőzte Jan Cernyt és megszerezte a WRC3-as világbajnoki címet, idén pedig a feljebb lépés mellett döntött. 

A 26 éves pilóta Rally2-es Skodával folytatja karrierjét, 2023-ban főként a Finn Rally Bajnokságban áll rajthoz, azonban néhány WRC futam is szerepel tervei között. 

A finn versenyző az Arctic Lappföld Rallyn a harmadik helyet szerezte meg a Skoda Fabia Rally2 evóval, legközelebb pedig a Kuopio Rallyn áll rajthoz, mielőtt a Svéd Rallyn debütálna a WRC2-ben. 

“A Lappföld Rallyn a hegyi szakaszokon már mertem oldalt csúsztatni az autót, azonban máshol még túl bátortalan voltam – mondta Lauri Joona. – Az idei szezon a tanulásról fog szólni, de év közben szeretnénk javítani a tempón is. A nyári versenyek mindig jobban feküdtek nekem, így addigra már szeretnék a győzelemért harcolni. Idén 3-4 WRC futamot szeretnénk lebonyolítani, szeretnék különböző kihívást tartogató futamon indulni, hogy tudjak tanulni. A WRC2-ben indulók listáját nézve biztos vagyok benne, hogy ez a kategória még izgalmasabb lehet az abszolút bajnoki címért folytaott csatánál is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss