2024. április 25. 17:34

KezdőlapWRCÍgy rázná gatyába a Hyundait Cyril Abiteboul

Így rázná gatyába a Hyundait Cyril Abiteboul

-

Cyril Abiteboul a Hyundai új csapatvezetője már tudja, milyen úton kell elindulni ahhoz, hogy a csapat újra versenyben legyen a vb címért.

A Forma-1-ben vezetői múlttal rendelkező, tapasztalt motorsport-veterán nem sokkal a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye előtt csatlakozott a koreai gyártó csapatához. A Montén Thierry Neuville a harmadik helyen, míg Dani Sordo és a csapat újonca, Esapekka Lappi a hetedik, illetve a nyolcadik helyen végzett, de utóbbi két versenyző tempója messze volt az élmezőnytől.

Abiteboul
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Amikor a közvetlen terveiről kérdezték, Abiteboul kijelentette, hogy különösen a csapat általános hatékonyságának rövid távú javítására koncentrál.

„Rövid távon azt mondanám, hogy a csapat általános hatékonyságának javítása lesz a célom. Most sem rossz, de figyelembe véve a nagyon hosszú órákat és a rutinokat [a rallykon], úgy gondolom, hogy kicsit javíthatunk a folyamatainkon, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelő szintű energiánk van és megfelelően összpontosítunk akkor, amikor ez számít. Ez hatással lehet a csapat teljesítményére a hétvége végén” – magyarázta Abiteboul.

Abiteboul
foto: Hyundai Motorsport GmbH

A francia csapatvezető a hosszú távú célokkal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy előre kell tervezni, hogy olyan célzott fejlesztéseket és módosításokat hajtsanak végre, amelyek javítják az autó teljesítményét.

Elő kell állnunk egy egyértelmű fejlesztési ütemtervvel az autóval kapcsolatban, hogy versenyképesebbé tegyük, különösen aszfalton” – mondta. „Eddig csak aszfalton láttuk a teljesítményünket. Érdekes lesz látni az autó versenyképességét más felületen, de ez közép- és hosszú távú terv.”

Neuville és Lappi a jövő héten tér vissza a Svéd Rallyn, amely az egyetlen teljesen havas és jeges verseny a WRC-naptárban. Craig Breen – aki Sordóval felváltva vezet a harmadik autóban – először indul Hyundai színeiben, mióta az M-Sport Fordtól csatlakozott a csapathoz.

Abiteboul
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Friss