2024. április 20. 08:55

KezdőlapWRCVilágbajnok mérnökkel jön Veiby a Svéd Rallyra

Világbajnok mérnökkel jön Veiby a Svéd Rallyra

-

A rallycross világbajnok Volkswagen Dealerteam BAUHAUS versenyzője Ole Christian Veiby a WRC2 kategóriában indul a Svéd Rallyn, a versenymérnöke az ötszörös világbajnok Johan Kristoffersson lesz. 

Veiby a csapat Volkswagen Polo GTI R5 versenyautójával indul, és az ötszörös RX-világbajnok Kristoffersson ismét mérnöki szerepet tölt be. Kristoffersson tavaly remekült szerepelt versenymérnökként is, amikor norvég csapattársa a második helyen végzett a Svéd Rallyn Andreas Mikkelsen mögött. Veiby most nem elégedne meg a második hellyel, győzni akar, ahogy ezt 2019-ben már meg is tette.

A tesztnapok sorozatát követően Veiby benevezett az Oslótól északnyugatra rendezett Rally Sigdalra, ahol négyből három szakaszgyőzelemmel első lett. Utána a Rally Elverumon lett második, ahol megelőzte Georg Linnamae-t és Pontus Tidemandot is.

 „Tökéletes kezdete volt a rally szezonnak ideális körülmények között” – mondta a 26 éves versenyző, aki tavaly visszatért ahhoz a csapathoz, amellyel 2014-ben megkezdte rallycross pályafutását. „A Rally Sigdal gyorsasági szakaszai szépek voltak, sok hóval, és az autó jól működött. Az első szakaszon próbáltam egy kicsit megtörni a többieket, és ez a győzelem önbizalmat ad a következő eseményekhez – egyelőre minden a tervek szerint alakul. Igazán otthon érzem magam a Polóban. Jó érzéseim vannak, és a tavalyi Svéd Rallyn már közel volt a cél. Mindössze egy kis balszerencsénk volt, ami azt jelentette, hogy nem nyertünk. Fontos, hogy jó emberek legyenek körülötted, és mivel Johan [Kristoffersson] folytatja a tavaly megkezdett szerepét, tökéletes csapatunk van. Umea-ba nyerni megyünk.”

Veiby
foto: Kristoffersson Motorsport

Tavaly kemény meccset vívtunk Andreas Mikkelsen ellen a WRC2-ben, és arra számítunk, hogy idén is a győzelemért harcolhatunk” – erősítette meg a KMS csapatmenedzsere, Tommy Kristoffersson. „Nem rendelkezünk olyan erőforrásokkal, mint egy gyári csapat, de semmiben sem érezzük magunkat alsóbbrendűnek. Persze más márkák is kijönnek vadonatúj autókkal, de van néhány ütőkártya is a tarsolyunkban, mert nagyon jól ismerjük az autónkat. Johan [Kristoffersson] a teszteken egy egész napon át vezette az autót, hogy megismerje a viselkedését. Ily módon pontosan tudja, miről beszél Ole Christian a részleteket illetően. Johan és Ole Christian nagyon jól működnek együtt, és nagyon erős kombinációt alkotnak.”

Veiby
foto: Kristoffersson Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss