2024. március 29. 07:08

KezdőlapWRCAz M-Sport korábbi gyári versenyzője kihagyja az idei szezont

Az M-Sport korábbi gyári versenyzője kihagyja az idei szezont

-

Az M-Sport 2016-2017-es versenyzője, Eric Camilli kénytelen az idei WRC2-es szezont kihagyni és helyette a Francia Rally Bajnokságra koncentrál. 

Az M-Sport korábbi versenyzője, Eric Camilli az utóbbi években már a WRC2-ben indult Citroennel, azonban 2023-ban kénytelen kihagyni a világbajnoki szezont és helyette a Francia Rally Bajnokságban áll rajthoz. 

A 35 éves francia versenyző a Monte-Carlo Rallyn, a spanyol Alejandro Cachon jégkémeként volt jelen. 

“Idén Alejando Cachon jégkémeként dolgozok a Montén – mondta Camilli a Dirtfishnek a WRC szezonnyitón. – A spanyol versenyző nagyon jó pilóta, neki igyekszem segíteni az edzésben is. Számomra sajnos a WRC2 idén kimarad, helyette a Franciaországban állok rajthoz, kilenc versenyen egy Citroennel. Nagyon jó a francia bajnokság, ezért örülök, hogy ott indulhatok. Sajnos az idei támogatást nem sikerült előteremteni a WRC2-höz, azonban szeretnék Franciaországban jól szerepelni és 2024-re megszerezni a kellő anyagi hátteret a WRC2-höz.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss