2024. április 24. 09:29

KezdőlapWRCBreen azonnal jól szerepelne a hibrid Hyundaijal

Breen azonnal jól szerepelne a hibrid Hyundaijal

-

Craig Breen első idei versenyén, a Svéd Rallyn szeretne azonnal erős eredményt elérni a hibrid Hyundaijal, noha jól tudja, ez nehéz feladat lesz. 

Craig Breen a tavalyi M-Sportos év után visszatért a Hyundai Motorsporthoz, ahol idén újra részmunkaidőben fog indulni. 

Az ír versenyző korábban jól tudott szerepelni ilyen szerepkörben a Hyundaijal, így már Svédországban szeretne egy jó eredményt elérni.  

“A Svéd Rally egy olyan verseny, melyet mindig nagyon élveztem, és a múltban már elértem néhány jó eredményt – mondta Craig Breen. – Évente csupán egy verseny van a WRC szezon során, amikor szöges gumikon tudunk vezetni, ezért is különleges ez a rendezvény. A svéd szakaszok nagyon gyorsak, ezért nagy magabiztosságra van szükséged, ha gyors szeretnél lenni. Mivel lesz esti szakasz is, ezért az itinernek tökéletesnek kell lennie. Szeretnék ismét dobogóra állni, ugyanakkor ez lesz az első versenyem a hibrid Hyundaijal, szóval nehéz lesz ezt az eredményt elérni.” 

A 33 éves versenyző korábban nyolcszor állt rajthoz Svédországban és a 2018-ban Citroennel elért második hely a legjobb eredménye a havas futamon. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 

Friss