2024. április 26. 12:41

KezdőlapWRCKatsuta: Teljes támadás!

Katsuta: Teljes támadás!

-

Takamoto Katsuta miközben a Toyota gyári versenyzői szerződése felé haladt a finn, havas pályákon igyekezett gyűjteni tapasztalatait, így a Svéd Rallyn való vezetés során igazán otthonosan érezheti magát. Ezt pedig szeretné egy jó eredménnyel bizonyítani. 

A Monte-Carlo Rally egy olyan versenyen, melyen csak az igazán jól vezetők tudnak erős eredményt elérni, ezért ott még nem is igazán kockáztatott Takamoto Katsuta. A Svéd Rallyn azonban már olyan körülmények között versenyezhet, melyet jól ismer, így szeretne is egy erős pozíciót megszerezni. 

“Nagyon izgatottan várom a Svéd Rallyt – mondta Takamoto Katsuta. – Ennek egyik oka, hogy a havon való vezetést igazán szeretem, és nagyon élvezem. A másik ok, hogy a Toyota három fő versenyzője között lehetek, ami ugyan egy kis nyomást jelent, viszont mindig is ez volt a célom. A verseny előtti teszt nagyon jól sikerült, nagyon élveztem. A csapat nagy lépést tett előre az autóval a tavalyi verseny óta, ez pedig növeli az önbizalmat. Mivel azonban a többi csapat is folyamatosan fejlődik, így egyértelműen a teljes támadás lesz a célunk, hogy erős pontokat szerezhessünk a gyártók bajnokságában.” 

A 29 éves japán versenyző eddig ötször indult a Svéd Rallyn, ahol tavaly érte el legjobb eredményét a negyedik helyen célba érve. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 

Friss