2024. március 29. 12:07

KezdőlapWRCLappi megismételné a tavalyi svéd eredményt

Lappi megismételné a tavalyi svéd eredményt

-

Ahogy minden skandináv versenyző, Esapekka Lappi is nagyon szeret hóban vezetni, ráadásul a svéd pályák hasonlítanak a finnekhez, ezért ismét a dobogót célozza meg a Hyundaijal, akárcsak tavaly a Toyotával. 

Esapekka Lappi számára egy nyolcadik helyezéssel kezdődött az idei szezon a Monte-Carlo Rallyn, ahol első Hyundai-os versenyén sok problémával kellett megküzdenie. 

A jövő heti Svéd Rallyn azonban már szeretne javítani a finn versenyző. 

“A Svéd Rally gyakorlatilag a második otthoni versenyem, mert a pályák nagyon hasonlítanak a gyors finn utakhoz – mondta Esapekka Lappi. – Bízom benne, hogy igazi téli körülmények lesznek a versenyen, amik lehetővé teszik a hófalak használatát. A svéd pályák másodszori teljesítése mindig nagy kihívás, mert a historic autók keskenyebb nyomtávot alakítanak ki, így nehéz igazán gyorsnak lenni. Ha minden jól alakul, akkor képesek lehetünk idén is dobogóra állni, akárcsak tavaly.” 

A 32 éves pilóta korábban ötször indult a Svéd Rallyn és 2019-ben a második helyen zárt Citroennel, míg tavaly harmadik lett a Toyotával. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss