2024. április 26. 23:46

KezdőlapWRCLatvala köszöni, amit Toyoda a rallyért tett

Latvala köszöni, amit Toyoda a rallyért tett

-

Jari-Matti Latvala köszönetét fejezte ki Akio Toyodának, aki áprilistól leköszön a Toyota Motor Company elnöki pozíciójáról és a Toyota igazgatótanácsának elnökeként dolgozik tovább. 

 A Rallycafe.hu is megírta korábban, hogy Akio Toyoda távozik a Toyota Motor Company elnöki tisztségéből áprilisban, és a Toyota igazgatótanácsának elnökeként dolgozik tovább. 

Toyodának azonban sokat köszönhet a japán gyártó WRC csapata, ezért Jari-Matti Latvala köszönetét fejezte ki. 

“Akio Toyoda a Toyota WRC programjának atyja – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Az ő támogatása nélkül nem született volna meg ez a csapat. Szerintem azonban még sokat találkozunk Akioval, mert a jövőben kevesebb munkája lesz, így több időt tud a vezetésnek is szentelni, és tudjuk, hogy szenvedélyesen szereti az autókat.” 

Latvala szerint Toyoda utódja, Koji Sato hasonló vérmérsékletet fog mutatni a rallysport iránt. 

“Koji Sato ugyancsak nagy rajongója a motorsportnak. Tavaly jelen volt a Finn Rallyn, és nagyon jó a kapcsolata a sporttal. Számunkra a motorsport nem csak egy marketing eszköz, hanem egy mód is arra, hogy megmutassuk, hogy mi gyártjuk a legjobb autókat. A rallysporttal javítani tudjuk az utcai autóinkat is, ezért hosszú távon szerepel ez a program a tervek között.” 

Friss