back to top
2024. július 27. 02:13

KezdőlapWRCNeuville: Nyomni kell, ahogy a csövön kifér

Neuville: Nyomni kell, ahogy a csövön kifér

-

Thierry Neuville korábbi győztesként érkezik a Svéd Rallyra, ahol szeretné folytatni a Montén megkezdett jó szereplést. 

Thierry Neuville számára jól kezdődött a szezon, hiszen harmadik helye Sébastien Ogier részmunkaidős szezonja miatt gyakorlatilag a második helyezéssel ért fel, így ebből a pozícióból is kell vezetnie a Svéd Rally első napján. 

“A Svéd Rally pályái nagyon gyorsak, ezért kulcsfontosságú megtalálni a jó nyomvonalat, ami, ha meg van, csak nyomni kell a gázt, ahogy a csövön kifér – mondta Thierry Neuville. – Tavaly megmutattuk, hogy havon is versenyképesek vagyunk a hibrid autóval, szóval ezt szeretnénk idén is. A kellő gyorsasághoz az autó beállítása ugyancsak nagyon fontos. Az első napi hely is sokat számít, ha jeges az út akkor jobb a mezőny elejében indulni, ugyanakkor, ha friss a hó, akkor a hátrébb indulók vannak előnyben. A verseny első szakaszától szeretnénk a dobogóért harcolni, és célunk minél több pont megszerzése a gyártók bajnokságában is.”  

A 34 éves belga versenyző korábban 10 alkalommal indult a svéd WRC futamon, ahol 2018-ban sikerült is nyernie, emellett 2015-ben és tavaly második, 2019-ben harmadik lett. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 

Friss