2024. április 23. 13:59

KezdőlapWRCEvans már az eredménnyel is igazolná jó tempóját

Evans már az eredménnyel is igazolná jó tempóját

-

Elfyn Evans nagyon gyorsan közlekedett a Monte-Carlo Rally pályáin, azonban ott még az eredmény csak egy negyedik hely lett egy defekt miatt. Svédországban javítana a walesi toyotás. 

A Monte-Carlo Rally elején Elfyn Evans volt az igazi riválisa Sébastien Ogier-nek, aztán egy defekt miatt időt vesztett és végül a negyedik helyen zárt. A WRC szezon egyetlen havas versenyén azonban már jó eredménnyel szeretné igazolni gyorsaságát. 

“Összességében a Monte jól sikerült, a tempó jó volt, de az eredmény jobb is lehetett volna – mondta Elfyn Evans. – Svédország teljesen más kihívás lesz, mert a havas utak ellenére is az egyik leggyorsabb verseny a szezon során. Idén lesz néhány új szakasz is, melyet még nem ismerünk. Svédországban a folyamatos tapadás változás miatt lehetetlen mindig tökéletes autóval menni, de a tesztünk során igyekeztünk mindenre felkészülni.” 

A 34 éves versenyző eddig nyolcszor indult a Svéd Rallyn, ahol 2020-ban, amikor a legkevesebb hó volt a rendezvényen, nyerni tudott. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss